فروشگاه و نمایشگاه دائمی مرکزی: رشت، خیابان تختی، جنب بانک صادرات، فروشگاه دُرتک (DOORTECH) دفتر دوم فروش و نمایشگاه دائمی: رشت، بلوار شهید قلی پور، روبروی بیمارستان پارس - تلفن 01332127329 آدرس کارخانه: رشت، میدان جانبازان، کیلومتر 3 جاده رشت به لاهیجان، دارسازی، روبروی پمپ گاز ایران ما 01334994 baran.group.ir@

کرتین وال چیست؟

کرتین وال چیست؟

کرتین وال چیست:

در معماری مدرن علاوه بر توجه به زیبائی و به روز بودن یک سازه کلیه اجزای یک ساختمان بایستی کارائی لازم در جهت بهبود عملکرد و بهینه سازی مصرف انرژی را داشته باشند. یکی از مواردی که در معماری مورد توجه قرار می‌گیرد، نمای ساختمان است.

بدون شک وقتی به یک ساختمان نگاه می‌کنیم در مشاهده اول، نمای آن با کلیه اجزای سازنده‌اش توجه بیننده را به خود جلب می‌کند. باید بپذیریم که یک بنای مدرن باید نمای مدرنی داشته باشد؛ در همین مرحله است که کرتین وال (پرده شیشه‌ای) می تواند کارکرد پیدا کند. کرتین وال علاوه بر نمای به ‌روزی که به یک ساختمان می‌بخشد از زیبائی و کارائی بسیار بالائی در بهینه سازی مصرف انرژی برخوردار است.

تاریخچه کرتین وال

اولین بار پیتر الیس، معمار و مهندس عمران بریتانیائی برای دو ساختمان معروف در شهر لیورپول به نام‌های اورل چمبرز و شماره 16 کوک استریت که اولی در سال 1864 و دومی در 1866 از کرتین وال شیشه‌ای بهره برد و در واقع این دو ساختمان اولین ساختمان‌های با نمای کرتین وال نام گرفتند. بعد از جنگ جهانی دوم هم زمان با در دسترس قرار گرفتن راحت‌تر آلومینیوم این روش نمای ساختمان با پروفیل آلومینیومی رواج بیشتری گرفت و در عصر حاضر، به دلیل خصوصیات فلز آلومینیوم، این فلز جزء لاینفک نمای مدرن می‌باشد.

کرتین وال چیست؟

کرتین وال از جمله نماهای خود ایستا می‌باشد، نمای خود ایستا به نمائی که هیچ بار اضافه‌ای به ساختمان وارد نکند و همه بارهای مرده بر روی خود سازه باشد گفته می‌شود. کرتین وال از اجزای مختلفی مانند پروفیل (آلومینیوم، آهن یا چوب)، شیشه، لاستیک، براکت، اسپیسر و برخی از اجزای کوچکتر ساخته می‌شود. جنسی که مورد نظر این نوشته است کرتین وال آلومینیومی می‌باشد. این نما به نمای لامل یا پرده شیشه‌ای نیز معروف است.

انواع کرتین وال

  1. نمای کرتین وال  قابدار یا فیس کپ (Face Cap)
  2. نمای کرتین وال بدون قاب یا فریم لس (Frameless)
  3. نمای کرتین وال نیمه قابدار یا سمی فریم (Semi Frame)
  4. نمای کرتین وال اسپایدر (Spider)

کرتین وال فیس کپ: در این مدل از کرتین وال زیر سازی توسط پروفیل‌های افقی (ترنسُم) و عمودی (مولیون) یک شبکه را تشکیل می‌دهند و شیشه‌ها روی ساختار لامل قرار گرفته و یک درپوش فشاری روی آن از بیرون بروی لامل آلومینیومی را محکم می‌کند.

کرتین وال فریم لس: در این مدل وقتی به سطح شیشه نگاه می‌کنیم، یک سطح صاف مشاهده می‌شود و سایه‌ای از فریم در زیر شیشه مشخص خواهد بود. این روش یکی از محبوب‌ترین مدل‌های کرتین وال می‌باشد و در واقع به جای استفاده از کپ آلومینیومی از گسگت استفاده می‌شود.

کرتین وال سمی فریم: در این روش یکی از بخش‌های افقی یا عمودی قاب آلومینیومی حذف می‌شود و از لاستیک‌های عایق و چسب‌های مخصوص پایه سیلیکونی استفاده می‌شود.

کرتین وال اسپایدر: این نما تماماً شیشه بوده و پنل‌های شیشه‌ای بدون هیچ گونه قابی توسط سازه نگهبان و اتصالات نقطه‌ای روی هم قرار می‌گیرد و بار دینامیکی و استاتیکی بر روی سازه پشتیبان توزیع و جذب می‌گردد.

مزایای کرتین وال

  • دارای ساختار سبک است و هیچ باری به ساختمان تحمیل نمی‌کند
  • امنیت بالا
  • نور بیشتری به ساختمان وارد می‌شود
  • بهینه ساز بهتری برای مصرف انرژی می‌باشد
  • انعطاف بالا در طراحی
  • سرعت اجرای این نما به نسبت نماهای دیگر ساختمان بیشتر است
  • عایق رطوبت، دما و صوت
  • بسیار متنوع و زیبا
  • قابلیت ایجاد انواع بازشو (پارالل، تک حالته، دو حالته، فرانسوی، سایبانی)
  • از شدت وزش باد جلوگیری می‌کند
  • در مقابل زلزله مقاومت بیشتری داشته و رفتار تنشی ایجاد می‌کند
  • قابلیت اجرا با انواع شیشه اعم از سکوریت، لمینت، دوجداره و سه جداره
  • محدودیت رنگی در پروفیل و شیشه وجود ندارد
  • امکان نظافت بسیار راحت

روش های اجرای کرتین وال

در اجرای کرتین وال، به روال معمول ترنسُم (لامل افقی) نسبت به مولیون (لامل عمودی) طول بیشتری دارد ولی عرض آنها برابر است. دلیل این اختلاف در طول این است که وزن شیشه‌ها بر روی مولیون‌ها می‌باشد. البته در برخی مواقع می‌توان طول ترنسُم و مولیون را برابر در نظر گرفت و این موضوع به دیدگاه طراح بستگی دارد. در کرتین وال بار مرده بر روی قاب آلمینیومی و مولیون‌ها قرار می‌گیرد و باری به ساختمان تحمیل نمی‌شود. در مجموع دونوع روش اجرا در کرتین وال مرسوم است: 1- روش استیک (Stick) 2- روش یکپارچه (Unitized) در ادامه به بررسی این دو روش می‌پردازیم:

در روش استیک روال کار به این ترتیب است که اجزای ساختار (لامل‌ها) در محل پروژه برش داده شده و هر یک جداگانه بر روی ساختمان نصب می‌گردد و شیشه داخل فریم قرار می‌گیرد. اما در روش یکپارچه تقریباً تمامی ماشین کاری و مونتاژ در داخل کارخانه انجام شده و در قطعات کوچک و آماده به محل پروژه منتقل شده و نصب می‌گردد.

عایق بندی در کرتین وال

لامل‌ها در کرتین وال به شکلی طراحی می‌شود که بتوان بالاترین سطح عایق بندی را داشته باشد. برای این مهم، در مقاطع آلومینیوم شیارهائی وجود دارد که در این شیارها لاستیک‌های EPDM جای گذاری می‌شود و لاستیک‌های پلی آمید نیز در نمای کرتین وال ترمال بریک قرار می‌گیرد که سطح عایق بندی را افزایش می‌دهد. عایق بندی در کرتین وال از ساختمان در برابر عوامل جوی مانند باد و باران محافظت می‌کند. در روش کاور کپ یا درپوش دارد پلی آمید روی لامل قرار می‌گیرد اما در روش فریم لس پلی آمید درون خود لامل‌ها قرار داده می‌شود.

نکات مهم در اجرای کرتین وال

تمامی مراحل کرتین وال مهم و حساس می‌باشد. در اولین گام باید طراحی دقیق و هوشمندانه‌ای انجام شود و نرم افزار طراحی در این بحش بسیار مهم است و باید این قابلیت را داشته باشد تا بتواند با آنالیز دقیق مصالح و شدت باد با در نظر گرفتن منطقه جغرافیائی پروژه اطلاعات دقیقی به مجری داده باشد. یکی از بهترین نرم افزارها برای طراحی کرتین وال، نرم افزار Orgadata است که با گزارشات دقیقی که ارائه می‌نماید، دید کاملی به مجری خواهد داد. در مرحله دوم انتخاب مصالح می‌باشد یا به عبارت دیگر انتخاب بهترین سیستم آلومینیوم و شیشه و انواع لاستیک و براکت که در اجرا بتواند کیفیت و کارائی لازم را داشته باشد.

با فرض بر اینکه هر دو مرحله فوق به درستی انجام شود اما مجری و عوامل نصب توانائی و تجربه لازم در نصب کرتین وال را نداشته باشند ممکن خسارت جبران ناپذیری به کارفرما وارد شود. کیفیت اجرا نکته بسیار مهمی است که نباید به راحتی از کنار آن عبور کرد. مجموعه پنجره باران با مجهز بودن به به‌روزترین امکانات و ماشین آلات و تجربه لازم در امر نصب می‌تواند در خصوص طراحی، محاسبه، تهیه پروفیل مناسب و اجرا در کنار متقاضیان نصب کرتین وال باشد و بهترین خدمات را در امر کرتین وال به مشتریان خود ارائه نماید.

 

 

کلیه حقوق برای پنجره باران محفوظ است | طراحی و پیاده سازی : مهیانت شمال